Student center tours offer a look at construction – Technical


Covering a total of 20 acres, the Campus Center Project is completely changing the way student life interacts with the Tech campus. Project leader Lindsay Bryant hopes to grant tech students “universal access” to all facets of the downtown campus project through modern, open floor plans and intuitive experiential journeys. The designers prioritized the mantra of “rest, restore, refuel” in their efforts to expand and remodel the building.

Project engineers constructed the exhibit hall, pavilions, and experiential pathways during Phase I. Pavilions include the Paper and Clay Building, Student Services Pavilion, and Rising Roll Cafe. Their introduction to campus has already changed the flow of campus, but students and faculty are still waiting for the gem of Phase II, the new student center.

In the midst of an ongoing Phase II, the project managers offered Tech students and professors guided tours of the ongoing renovations of the student center. Unrecognizable from the upper classes, the new student center will measure 167,000 square feet when completed.

The first floor will host the start of future admission tours, the bowling alley, a small theater, the post office, Chick-fil-A and Panda Express. The first-floor theater, the smaller of the building’s two theaters, will have 160 seats via telescopic seats. In addition, a restaurant with late hours will correspond to the opening hours of the bowling alley. With the introduction of a new catering service this semester, the project managers do not currently know the specificities of the restaurant.

The open stairwell takes Tech’s student life to a bustling second floor. The second floor contains the largest theater which can seat 298 people and has a stage with more advanced capabilities than the previous Student Center stage. For reference, the capacity of the old theater was 178.

The multicultural lounge, LGBTQIA resource center, Student Government Association (SGA) offices, student media offices, and black student organization offices will also reside on the second floor.

With reference to the student media offices, WREK technology and radio will be able to move to a new base in the new student center. The various offices on this floor each contain a larger meeting space with smaller meeting spaces and desks depending on the needs of each group.

With a central view of Tech Green and the Atlanta skyline, the third floor offers even more spaces for student collaboration. A Reflection Space provides a unique environment designed for prayer, reflection, yoga and meditation. Project engineers included lockers for students to store their personal belongings during this time and special windows so that students could not be observed by people outside the student center during their intentionally peaceful time.

In addition, students can also find graduate student lounges at the last level, consisting of small meeting spaces and larger collaboration spaces. In addition, the third floor houses a large multi-purpose event space.

Project designers and engineers are constructing a cohesive building that features large windows, clean but exposed surfaces, ample access to natural light, and direct access to the outdoors from multiple entry points spread throughout the building. building.

Much of the floor space will be polished concrete to balance the exposed columns and painted ceilings.

Throughout the building, project managers focused on maintaining an open floor plan inspired by Krog Street Market right through to design. Pockets of restaurants and smart study spaces span the entire building.

The $ 110 million project plans to host a smooth opening in July 2022 with a more formal and permanent opening at the start of the following fall semester.

Focusing on circulation, the merging of exterior with interior, and student comfort in student spaces, the completed Campus Center project connects the core of the campus through cohesive values ​​and intelligent architecture. . Project components display a clean, sleek design and a clear commitment to improving Tech’s campus.


Comments are closed.